info@stansaunabouw.nl

Blog.

Hoe vaak mag/kan je naar de sauna?

Een heerlijk momentje voor jezelf pakken, dat kun je niet vaak genoeg doen. In een wereld waar alles om ons heen op een hoog tempo door beweegt, vergeet men vaak om even stil te staan en te genieten; terwijl dit toch van groot belang is. 

Een dagje naar de sauna is de perfecte manier om jezelf op zowel fysiek als mentaal vlak lekker te verwennen. Het is namelijk ondertussen een algemeen bekend feit dat naar de sauna gaan super gezond voor je is! Maar zit hier ook een limiet op? Hieronder leggen wij jou haarfijn uit hoe vaak je naar de sauna kan zonder dat het negatieve gevolgen voor je heeft!

Waarom zou je naar de sauna gaan?

Uiteraard heeft iedereen zo zijn eigen beweegredenen om naar de sauna te gaan. De een ziet het puur als een heerlijk dagje relaxen en even niks doen, de ander doet het voor alle gezondheidsvoordelen zoals een verbeterde bloedsomloop en ontstressen. Er is een groot aantal redenen waarom je regelmatig de sauna in zou moeten duiken. 

De voordelen van naar de sauna gaan

Naast de bovengenoemde redenen heeft de sauna namelijk ook de volgende voordelen:

  • Verbeterde ademhaling: De warmte van de sauna zorgt ervoor dat de luchtwegen uitzetten en kan positieve gevolgen hebben voor mensen die last hebben van benauwdheid of bijvoorbeeld astma.
  • Een gezondere huid: Wanneer je flink begint te zweten openen je poriën en in combinatie met het zweet wat hierdoor ontsnapt zorgt het ervoor dat vuil en onzuiverheden ook worden afgevoerd, wat als resultaat heeft dat je een gezondere en gladdere huid krijgt.
  • Verbeterde slaapkwaliteit: Een bezoekje aan de sauna verlicht de stress die je op dat moment kan ervaren en ontspant je hele lichaam, maar ook je psyche! Hierdoor heeft dit vaak als gevolg dat je een heerlijke nachtrust staat te wachten wanneer je thuis komt.
  • Lekker socializen: De sauna is een perfecte plek om met mensen aan de praat te raken. Veel verschillende mensen uit verschillende lagen van de samenleving kunnen een lekker saunabezoekje goed waarderen, dus je weet nooit wie je tegen kan komen!
  • Een verbeterd immuunsysteem: De hitte van de sauna verhoogt de productie van witte bloedcellen, die onder andere virussen bestrijden, en zorgt er ook voor dat er meer afvalstoffen worden afgevoerd uit het lichaam.
  • Pijnverlichting: Wanneer je de sauna bezoekt kan dit pijnklachten verminderen, vooral in bijvoorbeeld de gewrichten. Mensen met aandoeningen zoals artritis kunnen hier veel baat bij hebben. Tevens ontspant het de spieren en stimuleert het de afgifte van endorfines, een natuurlijke pijnstiller.

Hoe vaak per week is het gezond om naar de sauna te gaan?

Omdat naar de sauna gaan een erg gezonde activiteit is, zit er eigenlijk geen maximum op het aantal keren dat je per week naar de sauna kan gaan. Wel wordt er aangeraden om niet te lang per sessie in de sauna te blijven zitten, al helemaal niet met hoge temperaturen.

Omdat je veel vocht verliest tijdens je saunabezoek, moet je hier goed rekening mee houden en is het verstandig om een goede routine te hebben zowel voor als na je saunabezoek om te zorgen dat alles in je lichaam op peil blijft, zoals zout en andere mineralen. Tevens is het verstandig om koud af te douchen om je bloedsomloop te stimuleren en alle voordelen uit jouw bezoekje aan de sauna te halen. Als je hier meer over wilt lezen, hier vind je een hele uitleg over hoe je een sauna het beste kan gebruiken!

Een persoonlijke sauna-ervaring

Uiteraard is het voor ieder persoon aan zichzelf wat zij het meest comfortabel vinden. De een gaat graag vier keer per week naar de sauna (dit zijn vaak de mensen die een maatwerk sauna thuis hebben staan), de ander gaat het liefst twee keer per maand. 

Zo geldt hetzelfde voor de duur van een saunabezoek; de een die gaat tien minuten, de ander een half uur. Het beste wat je kan doen is goed naar je lichaam luisteren en aanvoelen wanneer het mooi is geweest!

Wil jij nou ook graag de luxe van een sauna in huis halen? Wij bouwen sauna’s op maat, zodat je een volledige wellness-ervaring bij jou in de woning kan hebben! Neem contact met ons op voor alle mogelijkheden en wie weet heb jij binnenkort wel een prachtige sauna, helemaal op maat gemaakt!

Stan Saunabouw

De saunablog

Onze jarenlange kennis en ervaring met het bouwen van sauna’s delen we graag met je. In deze blog lees je alles wat je wilt weten over dit onderwerp.

Favorieten

Informatie

Galerij

Bekijk eerdere projecten

Ontdekken